fbpx

Jinko Solar, Building Your Trust in Solar

A Jinko Solar a világ napelem gyártói között egy meghatározó márkává vált az elmúlt évek kitartó fejlesztéseinek és beruházásainak köszönhetően. A modern műszaki megoldások, minőségi alapanyagok és az automata gyártás élvonalbeli napelemeket eredményez és mindezt kiváló ár-érték arányban. A Jinko P és N cellás termékeivel egy fejlett és elismert technológia mellett dönt, aki ezt választja otthona, cége megújuló energia fejlesztéséhez.

Gyártás

 

 

Az automata gyártósorokon készülő termékeknél az emberi tényező kockázatából fakadó hiba lehetőséget minimálisra csökkentették. A napelemeknek a végellenőrzésig 36 minőségellenőrzési ponton kell megfelelniük. A tesztek során mesterségesen előállított életszerű szélsőséges körülményeket hoznak létre, amelyben sósköddel, ammóniával telített légréteggel, trópusi éghajlatot idéző páratartalommal, valamint extrém hideggel szemben tesztelik a termékeket.

Kreatív innovációk ötvözete

 

A Tiger sorozat gyártásával a cég modern, hatékonyságot, tartósságot növelő technológiai konstrukciókat felhasználva olyan napelemet alkotott, amely élvonalbeli termékeket kínál a vásárlóknak. A felezett cellás kivitel mellett a multi-busbaros technológia a Tiling Ribbon megoldással kombinálva lehetővé teszi, hogy magas teljesítménygaranciákat nyújthasson a gyártó.

Foszforral előz a napelemek között az N cella

 

Az N cellás technológia lényege, hogy a napelem celláit foszforral ötvözik, amelynek így eggyel több elektronja van, mint a szilíciumnak. Ezáltal a cella negatív töltésűvé válik így ellenállóbb lesz, aminek köszönhetően a teljesítménye egyenletesebb és tovább megőrizhető. Az N cellás termékekre a gyártó már 87,4%-os teljesítmény jótállást vállal a 30. évre. Ez gyakorlatilag éves szinten 0,4% teljesítmény degradációt jelent.

A termékjótállás területén is hozza a magas biztonságot, hiszen a maga 15 éves időtartalmával sok versenytárs termékével megegyező időt, de többségében a jelenleg elérhető maximum közelit kínál a vásárlóknak.

A már említett a cellákat jellemző multi-busbar-nak köszönhetően a fény hatására kiváló elektronok gyorsan a legkisebb veszteséggel jutnak ki a panelekből, ami tovább fokozza a Jinko termékek műszaki színvonalát. Mindemellett a felhasznált anyagoknak és a tervezésnek köszönhetően a gyártó az úgynevezett PID jelenséggel is számolt, amellyel szemben ellenállóvá tette az N cellás termékeit. A PID jelenség nem más mint olyan potenciál veszteség, ami azért keletkezik, mert a busbarokon, vezetősíneken keletkező feszültség miatt a cellák felületéről elektronok vándorolnak az üveg és az alumíniumkeret felé. Ezek az elektronok oxidréteget alkotnak a cellák felületén, ami úgy viselkedik, mintha árnyék lenne így rontja a napelem összteljesítményét. A Jinko N cellás termékeinél a gyártó számolt ezzel a jelenséggel és úgy alkották meg a termékeket, hogy ezt kiküszöböljék.

Tanúsítások

 

A Jinko termékeire általában elmondható, hogy megbízhatóságukon túl fejlett modern megoldásokat ötvözi. A termékek megfelelnek a magyarországi, európai és tengeren túli műszaki szabványoknak és előírásoknak. Ezt független tanúsító szervezetek is igazolják. Többek között a termékek rendelkeznek TÜV Rheinland, ISO, PV Cycle, által kiadott tanúsításokkal.

 A fejlett országok megújuló termelésében is jelen vannak a Jinko termékei

 

A Jinko napelemek iránti keresletet jól mutatják azon célországok, amelyek vevői elégedettek a termékekkel. Így a Jinko napelemeit telepítik az Egyesült Államokban, Japánban, az Egyesült Királyságban, Németroszágban, Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban, Belgiumban, az Egyesült Arab Emirátusokban, Brazíliában, Indiában, Mexikóban, Chile-ben, Dél-Afrikában, Magyarországon és természetesen Kínában.

 

Kinek ajánljuk az N cellás napelemeket?

 

  • Azoknak, akik számára fontos, hogy szemben a hagyományos napelemekkel az N cellás technológiánál  25 évnél még 90%-os teljesítményt nyújt a Jinko terméke, ami átlagosan 10%-kal több teljesítményt jelent a hagyományos napelemekhez képest.
  • Azoknak, akiknek fontos a magasabb élettartam, így időarányosan a beruházás költsége optimálisabb.
  • Azoknak, akiknek fontos, hogy élvonalbeli technológiát felsorakoztató napelemek segítsék otthonuk gazdaságosabb működését.
  • Azoknak, akiknek fontos, hogy a napelemeket európai tanúsítások igazolják.
  • Azoknak, akiknek fontos, hogy teljesítmény és a termék dimenziói alapján a tetőméretekhez képest egy előnyös műszaki megoldást lehessen kialakítani.