fbpx

Napelemes rendszer tervezése

A helyszíni felmérésből származó adatokat összegyűjtjük és rendszerezzük. Projektcsapatunk ezt követően megvizsgálja az információkat. A csapatban projektmenedzser, villamosmérnök és kivitelezésben jártas szakember egyeztetnek a lehetőségekről, majd a villamosmérnök kolléga megtervezi a rendszert.

A tervezési irányelveink alapján az alábbi szempontoknak kell megfelelnünk:

  • biztonság,
  • a leghatékonyabb termelés,
  • költség optimalizáció,
  • esztétika.

A tervezés során szoftveres panelkiosztási tervet készítünk a tető felületre. A művelet során a kiváltandó forgalmi típusú villanyszámla figyelembevételével, és a jövőbeni fogyasztók, esetleg fűtési megoldások energiaigényével kalkulálunk. Ezt követően kerül meghatározásra a teljesítményhez tartozó inverter.

Ha tagolt a tető, vagy részleges árnyékolást tapasztalunk, akkor ennek függvényében javaslunk technológiai megoldást a leghatékonyabb termelés eléréséhez, például optimalizáló beépítésével.

A tető szerkezetének ismeretében kiválasztjuk a tartószerkezetet. A feljegyzett távolságokkal kalkulálva meghatározzuk a kábelek hosszát, az optimális kábel keresztmetszeteket és a túlfeszültség védelmet.

Ha megvan a terv, akkor beárazásra kerül a telepítéssel együtt, hogy leendő ügyfelünknek kulcsrakész megoldást biztosítsunk.

A műszaki tartalmat és árat a műszaki vezetőnk leellenőrzi és jóváhagyja. Az így elkészült ajánlat, egyben már egy megtervezett rendszer is, amelyhez műszaki tudásunk és tapasztalatunk jelentős részét díjmentesen adjuk.