fbpx

Napelem telepítés

A szerződéskötést követően ütemezzük ügyfelünk napelemes rendszerének telepítését.

Összeállítjuk a szükséges alkatrészeket, majd kiszállítjuk a helyszínre.
A kivitelező csapat helyszíni kiszállása után ellenőrzi az eszközöket, átveszi a területet és megkezdi a telepítést.

A tervek alapján a tetőn kialakítják a tartószerkezetet. Első lépésként rögzítik a tartó kampókat.
Ezek úgy vannak kialakítva, hogy a fedés ne veszítse el a funkcióját, tehát a tető ne ázzon be a későbbiekben sem.

A kampók után a napelem síneket vágják méretre és rögzítik. Ezt követően a földelések kerülnek kialakításra, majd megkezdődik a napelemek összekapcsolása és rögzítése.
Ezzel párhuzamosan kiépítésre kerül a vezetékek nyomvonala és felrögzítik az invertert, valamint a túlfeszültség védelmet.

Az inverter bekötése után, összekötik a lakáselosztóval a rendszert, installálják az invertert, elhelyezik az érintésvédelmi tájékoztató matricákat, beállítják a távfelügyeletet és elvégzik a próbaüzemet.
Ennek során műszeres ellenőrző méréseket csinálnak a telepítők. A tapasztaltak alapján érintésvédelmi jegyzőkönyvet állítanak ki.

A folyamat legvégén egy beüzemelési bemutatással ismertetik meg az ügyfelünkkel a rendszer fel és lekapcsolását és üzemszerű, vagy rendellenségre utaló jelzéseit, továbbá átadják a garancia dokumentumokat.

A telepítés során fotódokumentációt készítünk, annak érdekében, hogy ellenőrizhető és visszakereshető legyen a későbbiekben.

A telepítés ideje családi házak esetében rövid. Így ideális időjárási körülmények között 6-8 óra alatt telepíthető egy-egy napelemes rendszer.